Countries

Loading countries...

TVS Creon

TVS Creon
TVS Creon 85
TVS Creon 85
TVS Creon 85
TVS Creon 85
TVS Creon 85
TVS Creon 85
TVS Creon 85
TVS Creon 85
BatterijLiFePo4 (LFP)
Actieradius80 km
Oplaadtijd3 uur
Vermogen12 kW (16,1 pk)
PrijsOnbekend
Regeneratieve remmen
made in India  

Specificaties

MerkTVS
ModelCreon
UitvoeringMotorscooter
Vermogen12 kW (16,1 pk)
Gewicht120 kg
BatterijLiFePo4 (LFP)
Levensduur1.000 cycli
Actieradius80 km
Oplaadtijd3 uur
80% na 1 uur
 

TVS Motor Company is een bekende scooter producent uit India. India is sinds 2018 de grootste markt voor scooters, zelfs groter dan China, en India wil vanaf 2030 nog enkel verkoop van elektrische scooters toestaan. TVS zal in de komende jaren diverse nieuwe elektrische scooters op de markt brengen.

De Creon is de eerste elektrische scooter van TVS. Het is een performance georienteerde scooter dat sneller acceleert dan veel sport auto’s. De scooter accelereert van 0 tot 100km/h in 5.1 seconden.

De scooter heeft 3 Lithium accu modules met een bereik van 80km. De accu’s kunnen in 1 uur voor 80% worden opgeladen. De accu’s zijn geplaatst in het midden van de scooter voor een laag zwaartepunt voor race-bike rijeigenschappen.

De scooter heeft de looks van een race scooter en is volgeladen met nieuwe innovaties zoals een TFT scherm dat verbindt met een smart phone voor toegang tot diverse scooter applicaties en weergave van o.a. de snelheid en accu-status. De scooter is verbonden een service cloud, biedt drie rijstanden, beschikt over regeneratief remmen, parkeer assistent, anti-diefstal beveiliging, GPS navigatie en geo-fencing.

De scooter heeft voor en achter schijfremmen met ABS. De buddy biedt ruimte voor een integraal helm.

De scooter kan mogelijk worden begrensd op 45 km/h zodat de scooter kan worden gekeurd als brom-scooter.

De scooter is beschikbaar in meerdere kleuren. Bij de RDW vind je informatie over de opties om de scooter in Nederland op kenteken te registreren. Zelf importeren is mogelijk via www.uship.com.

 

2020 TVS modellen

CreonTVS Creon 100
Onbekend
LiFePo4 (LFP)
80 km
 

Verkoop-afdeling

TVS Motor Company
Jayalakshmi Estates
No. 29 (Old No.8), Haddows Road
Chennai – 600 006, Tamil Nadu
India

Tel.: +91 (0)44 – 2827 2233;
Email: contactus@tvsmotor.com

Importeren

Is informatie onjuist of heeft u een tip? Laat het ons weten.
E-mail: info@e-scooter.nl


 
 
Electric Scooter: clean air / healthy city air

Schijfremmen: fijnstof

Luchtvervuiling door schijfremmen veroorzaakt 20% van de totale uitstoot van een standaard auto en de uitstoot (fijnstof) is giftiger voor de mens dan uitlaatgas.

"Vehicle tailpipe emissions are going down, but the emissions from disc brakes will remain to some extent, even if you drive an electric car," Weber said. "Therefore, this kind of process will continue to play out in the future and will be an important consideration when we look at the health effects of particulate matter." (Phys.org)